Nederlandse huishoudens verspillen steeds minder voedsel
In Nederlandse huishoudens wordt steeds minder voedsel verspild. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Er wordt verwacht dat Nederlanders in 2019 34,3 kilo eten per persoon zullen verspillen. Dat is 7 kilo minder dan in 2016. In de afgelopen jaren werd er vooral minder brood, zuivel, groente en fruit verspild. Het voedsel dat verspild wordt kost ongeveer 120 euro per persoon per jaar.
De top zes van de meest verspilde voedselwaren in Nederland per persoon per jaar is:
- Brood en deegwaren: 7,3 kilo
- Zuivel: 5,1 kilo
- Groente: 3,7 kilo
- Fruit: 3 kilo
- Aardappelen: 2,9 kilo
- Sauzen en vetten: 2,7 kilo
- Koffie en thee: 23 liter
- Melk en zuiveldrank: 10 liter
- Frisdrank en sappen: 6 liter
- Dikzuivel: 4 liter
- Sauzen: 1 liter
- Wijn en bier: 1 liter
Geplaatst op donderdag 10 oktober 2019 door TEKST Kitsredactie BEELD ANP