Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Emily (12) leert het hele land gebarentaal (video)

Iedere dag kijken duizenden mensen naar de gebarentaalfilmpjes van Emily Koppelman (12)uit Wierden. Zelf vindt ze het niet zo bijzonder: „Ik denk meer aan mijn huiswerk.”

Emily heeft een zusje van acht jaar oud. Haar naam is Annika en ze heeft het syndroom van Down. Daardoor kan ze niet zo goed praten. Emily leert haar jongere zusje dus gebarentaal. Daardoor kunnen ze tóch met elkaar spreken.

Emily wil later juf worden en vindt het leuk om haar zusje gebaren te leren. „Heel goed, houd je hand hier en beweeg dan je vingers als een slangetje. IS-RA-EL”, zo benadrukt Emily elke lettergreep. Annika kijkt vol aandacht naar haar zus en doet haar zo goed mogelijk na.

Iedere dag leert Emily een nieuw gebaar van haar zus. Haar moeder maakt daar een filmpje van en zet dat op Facebook. Zo leert Emily niet alleen haar eigen zusje Annika gebarentaal, maar iedereen die op Facebook kijkt.

Emily vindt de video waarin ze het woord ”boterham” uitlegt het leukst. „Vaak kruipt Annika achter de bank als we gaan filmen, maar toen deed ze heel enthousiast mee.”
De zussen zijn dol op elkaar. Dat zie je meteen...

Het hele artikel staat zaterdag 9 januari op de Kits-pagina van het Reformatorisch Dagblad. 

Wil je ook iedere dag een woord in gebarentaal leren? Ga dan naar facebook.com/hetgebaarvandedag

Geplaatst op vrijdag 8 januari 2016 door tekst Arien van Ginkel, beeld Jan van de Maat

Reacties laden

Laatste nieuws

SCHRIJFWEDSTRIJD!

Kits_verhalenwedstrijd.jpg

Schrijf het verhaal af en win de prijs!   Houd je van schrijven? Of wil je het graag oefenen? Dan is dit je kans! Schrijf het verhaal...

Lees meer

Kits Live gaat weer van start!

Kits Live 17-10 .jpg

Wanneer: donderdagavond 17 oktober 19.00 uur Waar: ga naar kits.nl/live!    Op donderdagavond 17 oktober om 19.00 uur start...

Lees meer
Word abonnee