Vrijdagavond is het broodjesavond voor Fleur
Wat Fleur Keurhorst (10) uit Apeldoorn later wil worden? Bakker! „Papa is mijn grote voorbeeld. En als ik dan stage ga lopen, kan hij me helpen!”
De vader van Fleur heeft een bakkerij. „Vroeger had hij daar een zaterdagbaantje. Hij wist niet welke opleiding hij moest doen. Toen mocht hij daar blijven werken en ook naar de bakkersschool. Nu is hij er de baas”, vertelt Fleur.
„Papa werkt in de bakkerij. Daar staan de ovens en de machines. Mama werkt in de winkel met de toonbank en de broden. Er zijn veel mensen die hen helpen. Over een tijdje krijgen we een nieuwe bakkerij en winkel.”
Vroeg op
„Papa staat door de week om halfvijf op, vrijdags om kwart over drie en zaterdags om kwart over één ’s nachts! Dat moet echt, anders liggen de broden niet op tijd in de winkel. Iedere middag gaat hij ongeveer een uurtje slapen. Elke ochtend begint hij met broden bakken. Niet alleen voor de winkel, maar ook voor restaurants. Daarna maakt hij allerlei deegjes klaar voor de volgende dag. En verder koekjes en cake, saucijzenbroodjes, appeltaart en allerlei andere lekkere dingen.”
Dinnerbolletjes
Het lekkerst vindt Fleur de dinnerbolletjes. „Dat zijn kleine, witte, harde bolletjes. Daar kan ik er wel acht van op als ze net gebakken zijn! Ik mag lekker vaak trakteren op school, dat is heel leuk. Als ik jarig ben, trakteer ik ook altijd op iets dat papa heeft gebakken. Vaak een cakeje met een foto erop of een knapperige kaasstengel.
Op mijn feestje hebben we appeltaarten gebakken en die mochten de kinderen mee naar huis nemen.”
Broodjesavond
„Vrijdags is een bijzondere avond”, vertelt Fleur. Dan hebben ze in huize Keurhorst broodjesavond. „Mama neemt dan allerlei broodjes mee en we dekken de tafel gezellig. En bijna iedere dag eet ik wel een muffin!”
Geplaatst op maandag 24 april 2017 door Jeannette Wilbrink-Donkersteeg beeld Anton Dommerholt







